Folkhälsanin senioritalo Gullkronanissa helposti asennettava moderni tunnistinvalaistus lisää turvallisuutta

Folkhälsanin uuteen Gullkronan-taloon haluttiin teknisesti moderni ja näyttävään arkkitehtuuriin soveltuva yleisvalaistus. Liikkeeseen reagoivat Steinel-valaisimet sisällä ja rakenteisiin sulautuvat tyylikkäät Bega-arkkitehtuurivalaisimet ulkona varmistavat, että käytävillä ja kulkureiteillä on aina riittävästi valoa ja turvallista liikkua.

Kun Folkhälsan lähti rakennuttamaan uutta elokuussa 2018 valmistunutta senioritaloa Keskuspuiston laitaan, asukkaille haluttiin tarjota parasta asumista. Huomiota kiinnitettiin kautta linjan erityisesti turvallisuuteen ja esteettömyyteen, mutta myös asumisen luksukseen.

– Gullkronan tarjoaa aktiivista elämää eläville senioreille vaihtoehdon omistusasumiselle. Asunnot ovat yksilöllisiä, arkkitehtuuri modernia ja käytössä on uusinta tekniikkaa. Asunto muuntuu myöhemmin asukkaan tarpeiden mukana, Ruskeasuon Folkhälsan-talon johtaja Marika Skogsten kuvaa.

Aula- ja käytävätilojen turvallisuudessa valaistus on keskeisessä roolissa samoin kuin erityisryhmien tarpeiden huomioimisessa.

– Oikeanlainen valaistus on osa aktiivisen ikäihmisen turvallisuutta. Talossa on myös näkövammaisille suunnattuja asuntoja. Heille oikeanlainen valaistus on erityisen tärkeää.

Aina sopivasti valoa

Gullkronanin aulatiloihin, käytäville ja porraskäytäviin asennettiin Hedtecin toimittamat modernit Steinel-tunnistinvalaisimet. Neliön muotoinen omaleimainen valaisin sopi paitsi talon moderniin arkkitehtuuriin, tuo myös turvallisuutta.

“Valaistus on osa turvallisuutta. Talossa on myös näkövammaisille suunnattuja asuntoja. Heille oikeanlainen valaistus on erityisen tärkeää.” – Marika Skogsten

– Asukkaiden ei koskaan tarvitse etsiä valokatkaisijaa pimeällä käytävällä Steinel-tunnistinvalaisinten ansiosta. Kun joku valaisimista havaitsee liikettä, kaikki kyseisen kerroksen valot syttyvät automaattisesti. Ulko-ovien läheisyydessä on lisäksi käytössä yövalaistus, jolloin käytävässä on himmeä orientaatiovalo, kun asetettu hämäryystaso täyttyy, aluemyyntipäällikkö Sebastian Wiksten täsmentää.

Käytävävalot säästävät myös energiaa, sillä ne on ryhmitetty syttymään vain niissä kerroksissa, joissa liikutaan. Steinel-valaisimet olivat kohteen LVIS-urakoinnista vastanneen Amplit Oy:n Miikka Kuuselalle uusi tuttavuus, mutta ne osoittautuivat helpoiksi asentaa.

– Samaan ryhmään liitetyt valaisimet keskustelevat langattomasti keskenään, eikä niitä tarvitse yhdistää sähkökaapeleilla toisiinsa. Tämä on asentajan näkökulmasta selkeä työtä nopeuttava etu moneen muuhun valaisimeen verrattuna.

Säädöt kätevästi kännykällä

Steinel-valaisimissa on tavanomaista käytävävalaistusta enemmän säädettävyyttä. Hedtecin asiantuntijoiden pitämän tuotekoulutuksen jälkeen myös säätöjen ohjaus sujui Kuuselan tiimiltä ongelmitta.

–  Jokaista tunnistinvalaisinta on mahdollista ohjata erikseen sen mukaan, miten ja millä valoteholla sen halutaan reagoivan havaittuun liikkeeseen. Steinel-valaisimissa määrittelyt tehtiin kätevällä älypuhelinsovelluksella valaisinten kattoon asentamisen jälkeen, sanoo Kuusela.

Gullkronan on kiinnostava kohde myös ulkovalaistuksen osalta.

– Jokainen kulkukäytävä, rappu, sisäänkäynti ja pihan kolkka on hyvin valaistu. Grafiitin väriset Bega-arkkitehtuurivalaisimet täydentävät talon upeaa arkkitehtuuria. Arkkitehtuurivalaistus on oma taiteenlajinsa, jota Gullkronanin kaltaisessa upeassa kohteessa oli hienoa olla toteuttamassa suunnittelijoiden apuna, Wiksten toteaa lopuksi.

 

Haluatko lisätietoja kohteesta? Ota yhteyttä

Sebastian Wiksten, Aluemyyntipäällikkö pääkaupunkiseutu (valaistus ja kiinteistötuotteet)
Puh. 0207 638 235,
sebastian.wiksten@hedtec.fi

2019-01-17T09:42:21+00:00 tammikuu 17, 2019 |