Joustavia tilaratkaisuja Ruoholahdessa

Ruoholahdessa Itämerenkadun ja Porkkalankadun välissä sijainnut Kuntotalo joutui vuonna 2011 purkutraktorin alle. Tilalle nousi tyylikäs, nelikerroksinen toimistotalo vuonna 2013.

Vuonna 1976 valmistunut vanha ja huonokuntoinen rakennus sai väistyä Spondan rakennuttaman toimistorakennuksen tieltä. Uuden talon rakentaminen alkoi syksyllä 2011. Rakennusprojekti eteni vauhdikkaasti ja uuden talon luovutus oli perjantaina 15.3.2013. Ruoholahden alueen uusimmasta toimistotalosta kertova Spondan projektipäällikkö Petri Sormunen toteaa, että alkuperäisestä aikataulusta etuajassa valmistunut rakennus hyödyntää vanhan Kuntotalon perustaa.

joustavia-ratkaisuja-sisaankaynti”Entinen Kuntotalo on nyt nimeltään Ruoholahden Ankkuri. Aiemman rakennuksen maanpäälliset kerrokset purettiin pois, ja maanalaisten kerrosten päälle rakennettiin uusi, nykykäyttäjiä palveleva nelikerroksinen toimistotalo. Kellarikerroksiin sijoittuvat toimistotalon autopaikat. Uusi toimistorakennus on pinta-alaltaan lähes 6 000 neliötä. Päävuokralaiseksi tulee Talentum, joka on vuokrannut talosta yli 70 prosenttia.”

Muunneltavuus on elinehto

Toimistorakentamisen tähän päivään kuuluvat olennaisesti tilojen joustavuus. Tilojen on palveltava erilaisten käyttäjien erilaisia tarpeita.

”Rakennuksen suunnittelussa haettiin ilman muuta muunneltavuutta. Tiloista voidaan tehdä joko avotoimistoa tai jakaa tilaa erillisiin huoneisiin, kumpikin ratkaisu on mahdollista. Tilojen toimivuus ja monikäyttöisyys on perusedellytys tämän päivän toimistorakennuksissa”, Petri Sormunen sanoo.

SmartiS sopii moderniin tilaan

Muunneltavuutta palvelevat helppokäyttöiset SmartiS-pistorasiapylväät, joita taloon asennettiin yläpuolisella sähkönjakelulla kaikkiaan 210 kappaletta.

”Sähkö- ja tietoliikennekaapelointiin tarkoitetut pistorasiapylväät ovat ehdottomasti vakiojuttu moderniin toimistotilaan. Ne mahdollistavat avokonttoreissa toimintojen siirtelyt tarvittaessa helposti”, Ruoholahden Ankkurin sähköurakoinnista vastannut Risto Tiihonen ARE Oy:stä toteaa.

”SmartiS oli käytännöllinen valinta tähän kohteeseen, sillä se on urakoitsijalle vaivaton ja helppo asennettava. Jalusta tulee vain yhdellä ruuvilla kiinni, ja rakennuskohteessa tuote on täysin valmis asennettavaksi paikalleen. Lisäksi SmartiS on etenkin tällä 45 millimetrin asennuskaapelilla erityisen siro ja tyylikäs. Suorastaan nätti.”

Helpon ja nopean asennettavuutensa takia pistorasiapylväät olivatkin viimeisimpien asennusten joukossa juuri ennen talon luovutusta. Merkittäväksi tekijäksi kokonaisaikataulussa pysymisessä nousee toimitusten täsmällisyys ja luotettavuus.

”Kaikki tuli ajallaan, niin kuin oli sovittukin”, Tiihonen kiittää Hedtecin toimitusvarmuutta.

Ympäristöystävällinen talo

Muunneltavuuden ja monikäyttöisyyden lisäksi Ruoholahden Ankkurissa korostuvat energiatehokkuus ja ympäristöä säästävät ratkaisut. Erityistä huomiota kiinnitetään käytön aikaisen energiankulutuksen tehostamiseen valitsemalla vähiten ympäristöä
kuormittavat talotekniset ratkaisut. Petri Sormunen kertoo myös, että rakennukselle haetaan kansainvälistä LEED-ympäristöserfifikaattia. Talo liitetään Spondan energiatehokkuusohjelmaan, jossa tavoitellaan energiasäästöjä yhdessä asiakkaan kanssa.

SmartiS-pistorasiapylväät

SmartiS -järjestelmään kuuluvat pistorasiapylväät sopivat mainiosti mihin tahansa ympäristöön. Tekniset ratkaisut on suunniteltu siten, että ne palvelevat mahdollisimman hyvin kaikkia käyttäjätarpeita.

SmartiS -pika-asennusjärjestelmä on erinomainen ratkaisu, kun asennukselta vaaditaan joustavuutta, yksinkertaisuutta, turvallisuutta, nopeaa asennettavuutta sekä tyylikkyyttä. Asennuskouruun ilman työkaluja kiinnitettävillä 45 millimetrin rakenneosilla voidaan toteuttaa kaikki normaalit sisätilojen asennuskohteet.

Parhaimmillaan SmartiS on työtiloissa, joissa yhdessä pisteessä on käytössä useita eri verkkokäyttöisiä tai pienjännitteisiä sähkö- ja telelaitteita. Asennusjärjestelmässä on tilaa myös kaapeleille. SmartiS on turvallinen ja siisti tapa tuoda sähkö sinne, missä sitä tarvitaan.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan SmartiS -asennusjärjestelmän kaikki osat täyttävät voimassa olevat vaatimukset sekä laadun että sähköturvallisuuden suhteen.

Tutustu SmartiS asennusjärjestelmän tuotteisiin ja asennusratkaisuihin: http://smartis.fi
Lisätietoja: Kari Kalliola, Tuoteryhmäpäällikkö
Puh. 0207 638 265, kari.kalliola@hedtec.fi

Teksti: Tuija Holttinen | Kuvat: Johanna Kannasmaa ja Tuija Holttinen

2017-08-09T11:10:38+00:00 toukokuu 8, 2013 |