Kauppakeskus Lauttiksen viihtyvyyden takaavat Bega ja Frico

Lauttis on Helsingin Lauttasaareen (Lauttasaarentie 28) joulukuussa 2016 avattu kauppakeskus. Lauttiksen rakentaminen alkoi toukokuussa 2014, sitä ennen uuden kauppakeskuksen alta purettiin pois Lauttasaaren vanha ostari.

Lauttasaaren uusi kauppakeskus rakennetiin Lauttasaaren keskeisimmälle paikalle tulevan metroaseman yhteyteen. Kauppakeskuksessa on 6 000m2 liiketilaa. Tiloihin sijoittuu mm. kaksi supermarkettia, Alko, Apteekki, ravintoloita ja kahviloita sekä erikoisliikkeitä.

Kauppakeskuksen yläpuolelle rakennetaan kolme asuinkerrostaloa, Treffi, Keula ja Nuoli, joihin valmistuu keväällä 2017 n. 140 asuntoa. Kauppakeskuksesta muodostuu lauttasaarelaisten uusi kohtaamispaikka, joka on helposti saavuttavissa joka suunnasta, niin metrolla, bussilla, pyörällä kuin kävellen. Autoilijat on huomioitu maanalaisella pysäköintilaitoksella, joka tarjoaa pysäköintitilaa asukkaille, asiakkaille sekä liityntäpysäköinnille.

Lauttis

Hedtec toimitti kohteeseen sekä valaistusta, että lämmitystä. Kauppakeskuksen ympäristöä valaisevat Began pollarivalaisimet, kulkutievalaisimet sekä seinävalaisimet. Kauppakeskuksen sisäänkäyntien ilmasulusta huolehtivat Frico-ilmaverhokojeet PA2500W, AR200W, PA3500W, PA4200W ja AGS5500W.

autotallin frico

Lauttiksessa ilmaverhokojeet PA2500W, AR200W, PA3500W ja PA4200W asennettiin erikoisliikkeiden pieniin sisäänkäynteihin sekä kauppakeskuksen henkilöliikenteen pääväylille. Ilmaverhojen avulla kauppakeskuksen sisäilmasto pysyy miellyttävänä ja energiaa säästyy. Ilmaverhot estävät tilojen ilmamassoja sekoittumasta keskenään, muodostamalla kapean, verhomaisen ilmasulun erilämpöisten tilojen välille.

Ilmaverhokojeiden raskaimpaan kalustoon kuuluvat AGS5500-sarjan pystyasenteiset ilmaverhokojeet asennettiin kauppakeskuksen parkkiluolan ajotunneliin estämään kylmää ilmaa kulkeutumasta parkkitilaan sekä ylläpitämään parkkiluolan olosuhteita.

Frico-ilmaverhojen ohjaus on mahdollista toteuttaa usealla tavalla. Kauppakeskus Lauttiksessa ohjaus toteutettiin kokonaan rakennusautomaation (RAU) ohjaamana. RAU-ohjauksessa, rakennusautomaatio ohjaa ilmaverhokojeiden teholähteinä toimivia taajuusmuuttajia.

Saksalainen BEGA on kehittänyt ja valmistanut korkealuokkaisia valaisimia jo yli kuusi vuosikymmentä kaikille arkkitehtuurin aloille, ulko- ja sisäkäyttöön. Aikaa myöten näistä ideoista ja malleista on kehittynyt tavaramerkkejä ja käsitteitä, jotka osaltaan ovat valaisinteollisuuden esikuvia.

Kohteessa Bega-pollarivalaisimet 88684 asennettiin valaisemaan kauppakeskukseen vievät portaat sekä sen yläpuolelle rakennettujen asuinkerrostalojen välissä sijaitsevaa sisäpihaa. Pollarivalaisimet jäsentävät sisäpihan ulkoaluetta ja luovat viihtyvyyttä asukkaille. Kulkutievalaisimet 22254 valaisevat sisäpihalle vievät portaat, jolloin ne ovat turvalliset kulkea myös hämärällä.

Lauttis_ilta_7

Began seinävalaisimet 33592 ja 33581 sopivat erityisen hyvin valaisemaan kauppakeskusta, sillä Bega-valaisimien grafiitinharmaa väri ja tyylikäs muoto istuvat erityisen hyvin kauppakeskuksen tummaan tiiliseinään.

Bega-valaisimien tyylikäs ja yksinkertainen muotokieli on ajaton ja sopii hyvin Lauttista ympäröivään kaupunkitilaan. Bega-valaisimet korostavat kauppakeskuksen arkkitehtuuria, ohjaavat henkilöliikennettä sekä luovat viihtyisän ja turvallisen tunnelman.

Kohteeseen toimitetut Began valaisimet:

Pollarivalaisin

88684

Kulkutievalaisin

22254

Seinävalaisimet

33592 ja 33581

Seinävalaisin

44481

Katso lisää kuvia kohteesta:

2017-08-09T11:10:33+00:00 toukokuu 22, 2017 |