Kiasman sisäänkäynnillä puhtaudesta huolehtivat Emco-tuulikaappimatot

kiasma_1Julkisiin tiloihin astuttaessa harva pysähtyy pyyhkimään jalkineensa. Ilman tehokasta liantorjuntaa ulkoa kulkeutuu kengissä monenlaista likaa kuten sepeliä, hiekkaa, pölyä ja kosteutta. Tehokkaan, pitkäikäisen ja helppohoitoisen maton hankinnalla säästetään siivouskustannuksissa ja samalla ehkäistään aulatilojen lattiamateriaalien kulumista ja liukastumisia.

Oy Hedtec Ab toimitti keväällä 2015 nykytaiteen museon, Kiasman, pääsisäänkäyntiin Emco tuulikaappimatot. Koska sisäänkäynti toimii myös museon käyntikorttina, haluttiin kohteeseen näyttävä ja tehokas liantorjunta. Mattotyypiksi valikoitui Emco SENATOR 522 W/R tekstiilikasettimatto, alumiiniosat mustaksi eloksoituina.

Mattotyyppien valinnassa on tärkeä huomioida maton teknisen käyttötarkoituksen lisäksi, että matotkin ovat osa rakennuksen yleisilmettä, siksi mattojen muotoja ja värejä yhdistellään asiakkaan toiveiden mukaan. Koska Kiasman sisäänkäyntinä toimii kaksi pyöröovea, muotoiltiin matto myötäilemään ovien muotoa.

Emco_kuvaJulkisissa tiloissa kuten Kiasmassa on tärkeää, että sisäänkäyntimatto on helppo pitää puhtaana. Emco SENATOR 522 W/R tekstiilikasettimatto on puhdistuskykyinen pitkään, koska suurin osa liasta ei jää maton pintaan, vaan putoaa profiilien väliin maton alle (kuva 1).  Peruspuhdistuksen yhteydessä lika on helppo poistaa maton alta, koska matto on kevyesti rullautuva (kuva 2). Käsittelyn helpottamiseksi suuret mattoalueet kannattaa jakaa osiin kuten Kiasmassa. Vilkkaasti liikennöidyissä sisäänkäynneissä EMCO-mattojen päivittäinen huolto tehdään imuroimalla pois maton pinnalle kertynyt lika.

Lisätietoja ammattilaisille antaa:

Matti Johansson, Myyjä
Puh. 0207 638 214, matti.johansson@hedtec.fi 

2017-08-09T11:10:34+00:00 syyskuu 30, 2016 |