Prisma Itäharjun Frico-ilmaverhot toimivat ModBus-väyläohjauksella

Turun Osuuskauppa on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti näihin päiviin saakka toiminut osuuskauppa. Vuonna 1997 avattu Turun Osuuskauppaan kuuluva Prisma Itäharju uudistui uuden konseptin mukaiseksi Prismaksi vuoden 2016 aikana.

Uudistuksen yhteydessä kaupan myyntipinta-ala kasvoi 1 300 neliöllä ja on remontin jälkeen 10 200 neliötä. Remontin pääurakoitsijana toimi turkulainen TKU-Rakennus Oy. Peruskorjauksen yhteydessä uudistettiin myös kaikki kaupan etumyymälätilat ja kauppaan avattiin ruoan verkkokauppa, eli Kauppakassi-palvelu.

IMG_2901_muokattu3Remontissa kauppakeskuksen tuulikaappeihin asennettiin Hedtecin toimittamat AGS5500-sarjan Frico-ilmaverhokojeet. Ilmaverhon avulla kauppakeskuksen sisäilmasto pysyy miellyttävänä ulkolämpötilasta riippumatta.  Ilmaverholla luodaan näkymätön ilmasulku kauppakeskuksen kulkuaukkoihin, jolloin ilmasulku erottaa huomaamattomasti ja tehokkaasti lämpötila-alueet toisistaan ilman, että se hankaloittaa kulkemista.

Frico-ilmaverhokojeet on varustettu älykkäällä SIRe Advanced -ohjauksella, jonka ansiosta ilmasulku saadaan tehokkaasti ja nopeasti sopeutettua erilaisten sisäänkäyntien vaatimuksiin ja vaihtuviin oloihin. Fricon kokemuksen ja jatkuvan tuotekehityksen ansiosta ilmaverhojen äänitaso on alhainen ja suoritustaso erittäin korkea. Frico AGS5500 -mallisarjan ilmaverhot ovat tehokkaat ja ne on suunniteltu erityisesti suorituskykyä vaativiin suurten tilojen sisäänkäynteihin, esim. kaupoissa ja kauppakeskuksissa. AGS5500-sarjan ilmaverhopuhaltimet ovat ylhäältä puhaltavia ja niiden maksimiasennuskorkeus on noin 5,5 m. Sarja soveltuu myös sivupuhallukseen. Sarjasta löytyvät lämmittämättömät sekä vesilämmitteiset mallit.

Kohteessa vaatimuksena oli ilmaverhokojeiden liittäminen ModBus-väyläohjaukseen, jolloin koko rakennuksen kojekantaa voitaisiin ohjata keskitetysti yhdellä käskyllä. Kauppakeskuksen kiinteistöautomaatio ohjaa Frico-ilmaverhokojeiden puhallusnopeutta ja lämpötilaa perustuen kojeiden oman SIRe Advanced -ohjausjärjestelmän väylän kautta tuottamiin oven tilatietoihin sekä ulko- ja sisälämpötilatietoihin. Näin kaupan ilmaverhokojeet toimivat mahdollisimman energiatehokkaasti sen jokaisella ovella.

Prisma Itäharjun kojeiden käyttöönoton ja testauksen tekivät Hedtecin Simo Pulli yhteistyössä automaatiourakoitsijana toimineen Prosessiautomaatio Oy:n kanssa.

Kohteen suunnittelija oli Sainio Oy ja urakoitsijana toimi Saipu Oy Turku.

Lisätietoja:
Marko Mustonen, tuoteryhmäpäällikkö
Puh. 0207 638 260, marko.mustonen@hedtec.fi

2017-08-09T11:10:33+00:00 maaliskuu 22, 2017 |