Puuvillan ilmaverhot pitävät lämmön sisällä ja kylmän ulkona!

Puuvilla-ilmaverho
Syksyllä 2014 avattiin Poriin Satakunnan suurin kauppakeskus Puuvilla. Puuvillan kauppakeskuksessa on yli 60 liikkeen lisäksi myös julkisia palveluita, kulttuuria sekä toimisto- ja koulutustiloja. Puuvilla on ainoa kauppakeskus Suomessa, jossa moderni miljöö on sulautettu historiallisesti arvokkaaseen ympäristöön.

Yksi kauppakeskuksen viihtyvyyteen vaikuttava tekijä on oikea ja miellyttävä sisälämpötila. Puuvillan kaikki sisääntulo-ovet on varustettu Fricon ilmaverhokojeilla, jotka pitävät yllä haluttuja olosuhteita; kylmän ulkona ja lämmön sisällä. Kaikkiaan Puuvillaan meni 38 kappaletta Fricon PA4200W- ja AR3500W-kojeita sekä kaksitoista kappaletta Fricon AD Corinte design -ilmaverhokojeita. Vaikka kauppakeskuksen isot ovet aukeavat kutsuvasti, pysyvät olosuhteet sisällä miellyttävinä koska ilmaverhot muodostavat kapean, verhomaisen ilmasulun kahden erilämpöisen tilan välillä ja estävät tilojen ilmamassoja sekoittumasta keskenään. Samalla säästyy myös energiaa.

Nyt noin puolentoista vuoden käyttökokemuksen perusteella kauppakeskuksen kiinteistöhuolto kertoo että, ”ilmaverhot ovat toimineet moitteettomasti ja tehneet tehtävänsä hyvin. Kovillakaan pakkasilla tammikuussa ei toiminnassa ollut ongelmia ja kaikki kauppakeskuksen ilmaverhot säästyivät jäätymisiltä myös kovien pakkasten aikana!” Jäätymisen estämiseksi jokaisessa Frico ilmaverhossa on lämpötila-anturi, joka pysäyttää puhaltimet ja avaa venttiilin, mikäli lämpötila uhkaa laskea liian alhaiseksi. Mikäli talvipakkasella liukuovi ei pääse sulkeutumaan, esimerkiksi kertyneen lumen ja jään takia, niin ilmaverhojen jäätymissuojalla saadaan estettyä patterin jäätyminen, josta voisi syntyä suurikin vesivahinko kiinteistölle.
Kauppakeskuksen kiinteistöhuolto kommentoi myös että, ”ilmaverhojen toimintaan vaikuttaa myös kojeiden säännöllinen suodattimien puhdistus ja Kauppakeskus Puuvillassa tähän asiaan on kiinnitetty erityistä huomiota.” Tukkeutuneet suodattimet ovat aina pois laitteiden puhallustehosta. Puhtailla suodattimilla päästään haluttuun lopputulokseen, jonka takia laitteet kiinteistöön on hankittu, lisäksi säästetään kiinteistön energiakustannuksia ja pidetään kylmyys ulkona ja lämpö sisällä.
Vaikka kaikki oviaukot ja tuulikaappirakenteet ovat erilaisia, löytyi Fricolta kauppakeskuksen jokaiseen oviaukkoon aina sopiva vaihtoehto.  Yksi lisäargumentti Fricon valintaan oli myös ilmaverhokojeiden yksinkertaisen tyylikäs muotoilu, joka oli helppo yhdistää Puuvillatehtaan näyttäviin sisäänkäynteihin.

Kauppakeskuksen rakennuttajana toimi Skanska Talonrakennus Oy. Kolmeen osaan jaetussa putkiurakassa porilainen Vehmasputki Oy hoiti Värjäämön ja Lusikkalinnan. Kutomon putkiurakoinnista vastasi Consti Talotekniikka.
Skanskan projekti-insinööri Ville Kejonen kertoo, että vaikka urakka oli jaettu, lähtökohtana oli asentaa kaikille oville samat laitteet – sekä yhtenäisen ulkonäön, että huollettavuuden takia.
”Valinta Fricoihin syntyi ennestään hyvistä kokemuksista. Tutut ja varmaksi todetut järjestelmät, joilla on hyvä hinta-laatu-suhde.” Kertoo Kejonen.

Myös Constin LV-asennuspäällikkö Markus Alaraatikka kertoo Fricon ilmaverhokojeiden olevan tuttuja tuotteita. ”Fricon ilmaverhokojeet ovat helppoja käyttää ja asentaa. Saimme hyvät asennusohjeet ja Hedtecin Simo Pulli kävi paikan päälläkin ohjeistamassa”, kertoo Alaraatikka.

Lisätietoja: Simo Pulli, Myyntineuvottelija

puh. 0207 638 270, simo.pulli@hedtec.fi

Frico ilmaverhot

Teksti: Marghita Viita
Kuva: Jussi Partanen

2017-08-09T11:10:34+00:00 huhtikuu 12, 2016 |