Säästöä elintarvike- ja lääketeollisuuteen ilmaverhojen avulla

Ilmaverhoilla saavutetaan merkittäviä säästöjä elintarvike- ja lääketeollisuuden kylmävarastoissa. Frico-ilmaverhokojeet estävät erilämpöisten ilmamassojen sekoittumista oviaukoilla ja vähentävät energiahukkaa, kondensaatiota sekä jäätymistä.

Elintarvike- ja lääketeollisuudessa on useita tuotteita, jotka vaativat varastointia kylmätiloissa. Hyvienkin kylmävarastojen ongelmaksi saattaa kuitenkin muodostua erilämpöisten ilmamassojen sekoittuminen varaston oven avautuessa. Tavaroita kuljetettaessa sisään ja ulos varastosta, pääsee lämmintä ilmaa kylmävarastotilaan ja kylmä ilma karkaa ulos. Tämä aiheuttaa energiahukkaa, kondensaatiota ja lattioiden ja laitteiden jäätymistä. Oviaukossa oleva ilmaverho estää lämpimän ja kostean ilman pääsyn kylmävarastoon sekä kylmän ilman karkaaminen varastotilasta. Ilmaverhoilla on myös useita muita etuja perinteiseen PVC-oviverhoon verrattuna.

Parempi näkyvyys ja turvallisuus

Oviaukossa oleva ilmaverho parantaa kylmävaraston näkyvyyttä ja vähentää lämpötilaerosta muodostuvan huurteen määrää. Koska lämpimän ilman pääsy tilaan vähenee, vähenee myös varaston jäänmuodostus, mikä helpottaa pintojen näkemistä sekä hyllynreunojen ja pakkausten tekstien lukemista. Pienempi jäämäärä myös lisää turvallisuutta, sillä liukastumisriski pienenee huomattavasti.

Helpompi läpikulku

Ilmaverhon valinta oviaukkoon esimerkiksi PVC-nauhojen sijasta, helpottaa tavaroiden kuljettamista ajoneuvoilla kylmähuoneeseen ja ulos. Tämä säästää aikaa ja helpottaa logistiikkaa. Ilmaverho ei myöskään altistu kulumiselle ilmanvirtauksen läpi kuljettaessa.

Pidempi käyttöikä

Ilmaverhokoje ei ainoastaan pidä kylmähuonetta kylmänä ja paranna säilytettävien tuotteiden säilyvyyttä vaan se myös vähentää jäätymistä. Tämä pidentää kylmälaitteiden ja valaistuksen käyttöikää sekä vähentää huoltokustannuksia.

Pienempi sulatuksen tarve

Lämpimän ilman tunkeutuessa pakkasvarastoon muodostuu jäätä ilmassa olevasta kosteudesta. Ajan kuluessa ovea usein avatessa syntyy jäätä jään päälle muodostaen varastoon paksun jääkerroksen. Jääkerroksen muodostumista voidaan ehkäistä estämällä lämpimän ilman pääsy varastoon. Tämä säästää energiaa ja voimavaroja, sillä suuren kylmävaraston sulatus on vaativaa ja vaatii tuotteiden siirtämisen toiseen varastoon sulatuksen ajaksi.

Oikean ilmaverhokojeen valinta

Frico-ilmaverhot hyödyntävät testattua Thermozone-tekniikkaa, joka erottaa erilämpöiset ilmamassat toisistaan tehokkaasti mahdollisimman optimaalisella ilmavirralla. Tyylikkäästi muotoillut ilmaverhokojeet on helppo asentaa ja niiden puhdistus sekä ylläpito on vaivatonta. Fricon ilmaverhokojeet parantavat työympäristöä ja ne ovat markkinoiden hiljaisimpia optimoidun virtausgeometrian ja ylhäältä suunnatun ilmanoton vuoksi.

 

Kiinnostuitko? Me autamme sinua ilmaverhokojeen valinnassa

Marko Mustonen, Tuoteryhmäpäällikkö
Puh. 0207 638 263, marko.mustonen@hedtec.fi

Simo Pulli, Aluemyyntipäällikkö Länsi-Suomi
Puh. 0207 638 270, simo.pulli@hedtec.fi

Hannu Salmelainen, Aluemyyntipäällikkö Pohjois-Suomi
Puh. 0207 638 271, hannu.salmelainen@hedtec.fi

Heikki Suhonen, Aluemyyntipäällikkö Etelä- /Itä-Suomi
Puh. 0207 638 272, heikki.suhonen@hedtec.fi

2018-10-19T10:31:16+00:00 lokakuu 23, 2018 |