KNX Today valitsi Steinel True Presence -tunnistinsarjan Light+Building 2018 -messujen innovatiivisemmaksi tuotteeksi

KNX Today valitsi Light+Building -messuilla esitellyn Steinel True Presence -tunnistinsarjan messujen innovatiivisimmaksi tuotteeksi. Myös Steinel HPD2 -tunnistin menestyi hyvin, sijoittuen julkaisun vertailussa neljänneksi.

Innovatiivinen Steinel True Presence -tekniikka vie tunnistintekniikan aivan uudelle tasolle. Tekniikan avulla voidaan luotettavasti havaita henkilön läsnäolo riippumatta siitä, mitä hän tekee: kävelee, seisoo, istuu, lukee, lepää tai nukkuu. True Presence -tekniikka perustuu ympäristön yksityiskohtaisiin suurtaajuusmittauksiin, joiden avulla havaitaan ihmisen hengityksen aiheuttama liike ja varmistetaan henkilön läsnäolo. Herkän antennin ja ainutlaatuisen softan avulla True Presence havaitsee läsnäolon 100-prosenttisesti – kuten myös sen, että tilassa ei varmuudella ole ketään. Läsnäolon lisäksi tunnistin rekisteröi henkilön etäisyyden tunnistimeen, liikesuunnan ja kehon asennon. Liikkeen ja läsnäolon lisäksi True Presence Multisensor-malli mittaa lämpötilaa, kosteutta, VOC:ta (ilman epäpuhtauksia), hiilidioksiditasoa, ilmanpainetta ja kirkkautta. Näin saadaan tunnistintekniikan hyödyntämiseen lukuisia uusia käyttötarkoituksia ja mahdollisuuksia.

Lisätietoja Steinel True Presence -tunnistinsarjasta

Neljänneksi sijoittunut Steinel HPD2 -kameratunnistin on kehitetty yhteistyössä asiantuntijoiden ja yliopistojen kanssa. Innovatiivisen kameratekniikan, laskentatehon ja matemaattisen algoritmin yhdistelmä avaa täysin uusia mahdollisuuksia tunnistintekniikan hyödyntämiselle talotekniikassa. HPD 2 tunnistaa liikkeen, läsnäolon, valaistuksen lux-tason, lämpötilan ja ilmankosteuden sekä laskee valvonta-alueella olevien ihmisten lukumäärän. Valvonta-alue on mahdollista määritellä tilakohtaisesti. Tunnistin syöttää dataa KNX-väylään, jonka avulla voidaan ohjata valaistusta, ilmanvaihtoa ja lämmitystä. Kun tilassa olevien ihmisten lukumäärä tiedetään HPD2:n avulla tarkasti, löytyy käyttösovelluksia myös esimerkiksi hissien liikkeen optimoinnissa korkeissa rakennuksissa.

Tutustu Steinel HPS2 -kameratunnistimeen

KNX Today on KNX alan ammattilehti, joka käsittää verkkolehden ja sähköpostiuutiskirjeen.

Lue koko artikkeli tästä

2018-05-18T11:56:57+00:00 huhtikuu 26, 2018 |