Uusi SPX Power Team -liikkeenohjausjärjestelmä

Maailman johtava hydraulipumppujen ja -työkalujen tuotemerkki SPX Power Team kattaa nyt myös uuden liikkeenohjausjärjestelmän.
Uutta Power Team -liikkeenohjausjärjestelmää (Motion Control System, MCS) voidaan käyttää monissa hydraulisovelluksissa, joissa kuormituksen sijainnilla on ratkaiseva merkitys ja sylintereiltä vaaditaan synkronointia.
SPX Power Team -liikkeenohjausjärjestelmän avulla kuorman nostaminen, laskeminen, työntäminen, vetäminen, kallistaminen tai asemointi voidaan suorittaa automaattisesti erittäin tarkasti. PLC-ohjattu synkronoitu nostojärjestelmä on yhdistelmä digitaalista tarkkuutta ja digitaalista ohjausta, ja sen merkittäviä etuja on muun muassa ajansäästö ja toistettavuus.
Power Team -liikkeenohjausjärjestelmä ohjaa kohteen liikettä digitaalisesti pitäen sen käyttäjän määrittämien parametrien mukaisena.
Ensisijainen syy käyttää Power Team -liikkeenohjausjärjestelmää on sisäisen rasituksen väheneminen. Kun suuri kohde on paikallaan, sisäinen rasitus normalisoituu. Kun kohdetta liikutetaan, syntyy rasitusta. Jos järjestelmän käyttäjä ei ole varovainen, kohde voi taipua tai kiertyä, mikä lisää rasitusta ja voi aiheuttaa kalliita korjauksia vaativia toimia tai vaurioita. ”Betoniset ja hitsatut rakenteet ovat erityisen herkkiä tavallista suuremmalle rasitukselle liikuttamisen aikana haurautensa vuoksi”, toteaa vanhempi tekninen johtaja, rakenteelliseen analyysiin perehtynyt tohtori Weijiang Chen. ”Jos tällaiset kohteet taipuvat tai kiertyvät liikaa, ne murtuvat. Suurimman vaaran muodostavat pienenpienet halkeamat, joita on hyvin vaikea havaita. Nämä mikrohalkeamat lisääntyvät ajan myötä ja voivat aiheuttaa odottamattoman vian joskus myöhemmin.” Power Team -liikkeenohjausjärjestelmä auttaa suorittamaan noston, laskun tai asemoinnin hallitusti ja hallitsee syntyvää rasitusta nostaen tai laskien kohdetta tahdistetusti samaan aikaan.
”Käyttäjän ja kuorman turvallisuus olivat tämän tuotteen kehittelyn kaksi tärkeintä tekijää”, sanoo yhtiön globaali tuotepäällikkö Jonathan Schroeder. ”Power Team -liikkeenohjausjärjestelmässä on lukuisia digitaaliohjaimeen sisäänrakennettuja turvaominaisuuksia. Niiden ansiosta liike pysähtyy turvallisesti hälytystilanteessa. Lisäksi järjestelmässä on turvaominaisuuksien mekaaninen varmistus, joka toimii myös tehohäviön ilmetessä.”
Suuren 12,1 tuuman kosketusnäytön ansiosta kaikki järjestelmän tilasta kertovat tiedot ovat helposti käyttäjän saatavilla. Järjestelmä antaa myös tietoa suoritetusta liikkeestä. Tietoloki voidaan siirtää muistikortille, tuoda tietokoneeseen ja tallentaa työhön liittyväksi pysyväksi asiakirjaksi. SPX Power Team -liikkeenohjausjärjestelmä on joustava ja mahdollistaa 2–8 mittauspisteen synkronoidun liikkeen.
Siinä on vakiona 50 gallonan (150 l) hydrauliöljysäiliö, ja se pystyy pitämään kaikki nostokohdat synkronoituna jopa +/- 1 mm:n (0,040 tuuman) tarkkuudella. Liikkeenohjausjärjestelmässä on vakiona hydrauliset liitososat, joten erityisiä letkuja ei tarvita ja järjestelmää voidaan käyttää minkä tahansa Power Team -sylinterin kanssa.
Lisätietoja liikkeenohjausjärjestelmästä on sivustossa www.hedtec.fi/liikkeenohjausjärjestelmä

Yhteystiedot: Patrik Dahlsten
Oy Hedtec Ab
Puhelin 0207 638 269
patrik.dahlsten@hedtec.fi

 

2017-08-09T11:10:34+00:00 toukokuu 10, 2016 |