Uusittu valaistus houkuttelee Valkosaaren Ravintola NJK:lle lisää asiakkaita

Vuonna 1900 rakennettu, Museoviraston suojelema Valkosaaren paviljonki loistaa uusitun valaistuksen myötä. Historiallisen arvokohteen valaistus tuotiin tähän päivään, jotta vieraat saavat nauttia ainutlaatuisesta arkkitehtuurista sekä kulkea saarella turvallisesti.   

Helsingin edustalla Valkosaaressa sijaitseva liki 120-vuotias paviljonki toimii NJK:n ravintolana. Rakennuksen koristeelliset sisätilat ja upea arkkitehtuuri luovat kävijälle houkuttelevan elämyksen, jota haluttiin korostaa uudella valaistuksella. Historiallisesti arvokkaan rakennuksen modernisointi tehtiin vanhaa kunnioittaen: valaistuksen uudistukset toteutettiin niin, etteivät ne riko rakennuksen alkuperäisen arkkitehdin visiota.

Uudistuksen myötä paviljongin juhlasalin holvikattoa korostetaan valaistuksen avulla. Valaisemalla salin katto saadaan juhlatilaan lisää valoa, joka lisää tilan viihtyisyyttä. Holvikatosta tuli esille myös koristelua, jota aiemmin ei oltu huomattu. Uusittu valaistus lisää rakennuksen arvoa ja kiinnostavuutta vieraiden silmissä.

”Uusittu valaistus korostaa arkkitehtuuria: esimerkiksi holvikaton koristelu tulee paremmin esiin. Upea rakennus houkuttelee lisää asiakkaita.”
Varakommodori Jan Hörhammer, NJK

Asiantunteva suunnittelu varmisti, että valaisinten asennus tehtiin vanhaa rakennusta kunnioittaen ja esimerkiksi juhlasalin puukoristeet huomioiden. Hedtec:n aluemyyntipäällikkö Sebastian Wiksten antaa konkreettisen esimerkin: ”Valaisinratkaisussa päädyttiin Museoviraston toiveesta asentamaan valaisimien kannatinteline vanhojen porsliinikantojen läpi niin, että suurin osa vanhasta porsliinikannasta säilyi entisellään.”

”Koska kyseessä oli historiallinen arvokohde, oli juhlasalin valaistuksen asennuksessa otettava huomioon, ettei kaikkialle voitu kiinnittää valaisimia.”
Aluemyyntipäällikkö Sebastian Wiksten, Hedtec

Näkyvyyttä Helsinkiin asti

Ennen valaistuksen uudistamista Valkosaaressa oli pimeää ilta-aikaan: saaressa ei ollut kunnon valaistusta poluilla ja laitureilla. Koska kohde sijaitsee saaressa, valaisinten pitää kestää ankaria sääolosuhteita sekä merivettä. Siksi valaisimiksi valittiin BEGA-ulkovalaisimet, jotka on suunniteltu kestämään kovia pakkasia, sadetta ja lunta vuodesta toiseen.

Uudistuksen yhteydessä saaren länsipuoleinen laituri sekä Valkosaaren suuri laituri valaistiin. Saarella risteilevät polut valaisistiin, jotta kulku niillä on miellyttävämpää ja turvallisempaa. Nyt kun saari on valaistu kauttaaltaan, se näkyy myös aiempaa paremmin Helsingin keskustaan – houkutellen uusia kävijöitä saareen.

”Valaistussuunnitelmalla varmistimme, että rakennus säilyttää arvonsa ja pysyy kiinnostavana asiakkaidemme silmissä.”
– Varakommodori Jan Hörhammer, NJK

 

Kaipaatko apua valaistuksen suunnitteluun?

Valkosaaren projekti suunniteltiin syksyllä 2016 ja toteutettiin kesällä 2017. Hanke tehtiin yhteistyössä NJK:n, Museoviraston, arkkitehtien ja sähkösuunnittelijoiden kanssa. Valaisinasiantuntijana kohteessa toimi Hedtec:n aluemyyntipäällikkö Sebastian Wiksten, joka valaistuslaskelmien lisäksi auttoi arkkitehteja ja sähkösuunnittelijoita valitsemaan kohteeseen sopivat valaisimet.

Kohteeseen toimitetut valaisimet

Iso laituri ja Telakalle vievä polku:

Laiturin kaide:
 

Ravintolaan vievä polku:
 

Juhlasalin katto:
 

Kiinnostuitko? Kerromme mielellämme lisää!

Sebastian Wiksten, Aluemyyntipäällikkö

Puh. 0207 638 235, sebastian.wiksten@hedtec.fi

2018-01-09T15:12:51+00:00 tammikuu 5, 2018 |