Veksø valaisee välimerellisen Sinisimpukan Viikinmäessä

Lahdenväylää ajettaessa Helsingin keskustasta kohti Viikkiä, kohoaa tien vasemmalla puolella Vantaanjoen vieressä olevan kukkulan päällä valkoinen talo lasipintoineen. Ensisilmäyksellä rakennus näyttää toimistotalolta, mutta tarkemmin katsottaessa talo on kuitenkin asuinrakennus, As Oy Sinisimpukka.

Sinisimpukka on asuinkerrostalo, joka on loistava osoitus siitä, kuinka meluisan liikenneväylän läheisyys ja kaavan tiukat vaatimukset pystytään kääntämään voitoksi. Viikinmäki, jossa Sinisimpukka sijaitsee (Henrik Lättiläisen katu 23) on poikkeuksellisen hyvä asuinympäristö, jonka kerrostaloasunnot ovat taidokkaasti suunniteltuja. Liikenteen melu on vaikuttanut lähimpänä Lahdenväylää sijaitsevien kortteleiden asemakaavamääräyksiin, jolloin esimerkiksi asuntojen pääikkunoita ei ole voitu sijoittaa moottoritien suuntaan.

IMG_2697Sinisimpukan salaisuus piilee sen sakaramaisessa muodossa ja lasiseinämillä eristetyissä avoimissa sisäpihoissa, joiden kautta on kulku siltakäytäviä pitkin jokaisen asunnon kotiovelle. Sisäpihat on maalattu lämpimän keltaisiksi, rauhallisen oranssiksi ja pehmeän vihreäksi, mikä antaa kerrostalolle tietynlaisen välimerellisen hengen. Maantasossa sisäpihoilla sijaitseva piha on talvipuutarhamainen, joka luo asuntoihin omakotimaisen tunnelman. Talo on varsinkin iltaisin komean näköinen, sillä silloin lasiseinämien takana näkyvät myös pihojen lämpimät värit.

 

As Oy Sinisimpukan valaistusta suunniteltaessa oli tärkeää, että valaisimet olisivat ajattomat ja vahvat joiden metallimateriaali näkyy, sillä valaisimien sinkityt pinnat sopivat kohteen muihin sinkittyihin metallipintoihin. Laadukkailla valaisimilla voidaan nostaa ympäristön tasoa kohtuullisilla kustannuksilla, kertoo Sinisimpukan suunnitellut arkkitehti Mika Penttinen.

Oy Hedtec Ab toimitti kohteeseen vuonna 2013 Veksø LIBER 5 – L5 ja NIMBUS -seinävalaisimia. Veksø on erikoistunut tuotteisiin ja ratkaisuihin, jotka antavat identiteetin julkisiin tiloihin, katujen ja puistojen näkymiin kaupunkien keskustoissa ja aukioilla. Tekemällä tiivistä yhteistyötä johtavien tanskalaisten ja kansainvälisten arkkitehtien kanssa VEKSØ kehittää jatkuvasti uusia tuotteita ihmisille, jotka arvostavat designia ja toiminnallisuutta. Mallisto kattaa ulko- ja sisävalaistuksen lisäksi mm. kaupunkikalusteet, pyöräilytelineet/pollarit ja puistoalueiden suojat esimerkiksi puille. Oy Hedtec Ab toimitti lisäksi Veksø OWEN L800U-320 ja SUNSET L203 -seinävalaisimia ja ALPHA BOLLARD -pollarivalaisimia asuinkerrostalo Henrik Lättiläisen katu 12:een Viikinmäessä.

Katso lisää kuvia alla olevasta kuvakarusellista.

 

As Oy Sinisimpukka
Suunnittelija: Kirsi Korhonen, Mika Penttinen ja Julius Jääskeläinen, Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen Oy.
Tilaaja ja rakennuttaja: ATT
Rakenne- salaoja- ja pintavesisuunnittelu: Finnmap Consulting Oy
LVI-suunnittelu: Helsingin Kartech Oy
Sähkösuunnittelu: Sähköinsinööritoimisto Niemistö Oy
Geotekninen suunnittelu: Helsingin kaupungin kiinteistövirasto
Maisemasuunnittelu: MA-arkkitehdit Oy

Lisätietoja ammattilaisille antaa:
Jutta Härkönen, Tuotepäällikkö
Puh. 0207 638 227, jutta.harkonen@hedtec.fi

2017-08-09T11:10:34+00:00 marraskuu 11, 2016 |