Verkkokaupasta ostettu valaisin ei välttämättä ole turvallinen

Tuotteiden tilaaminen verkkokaupoista on helppoa. Valaisimien ja muun elektroniikan halpa hinta saattaa houkuttaa, mutta säästäminen väärässä paikassa voi tulla kalliiksi sillä verkkokaupasta ostettu valaisin ei välttämättä ole turvallinen. Pahimmillaan tuote, joka ei täytä Suomessa vaadittuja turvallisuusvaatimuksia voi aiheuttaa sähköiskun tai tulipalon.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes selvitti suomalaisista ja kiinalaisista verkkokaupoista ostettavien led-valaisinten turvallisuutta testauttamalla 13 kattoon upotettavaksi tarkoitettua led-spottivalaisinta. Yksikään valaisin ei ollut täysin määräysten mukainen. Kuudessa valaisimessa oli puutteita asennusdokumentaatiossa tai asennuksiin liittyvissä ratkaisuissa, mutta ne olivat muutoin rakenteeltaan turvallisia. Seitsemän valaisimen sähköeristyksissä oli puutteita, jotka olisivat voineet aiheuttaa sähköiskun vaaran käyttötilanteessa. Kolme verkkokaupasta tilattua valaisinta olisi voinut aiheuttaa myös tulipalon vaaran, koska niissä oli käytetty liian ohuita johtimia.

Viralliselta maahantuojalta tuotteita ostettaessa, on maahantuojan vastuulla huolehtia tuotteen turvallisuudesta. Maahantuojana varmistamme, ettei varastointi- tai kuljetusolosuhteet vaaranna tuotteen turvallisuutta. Mikäli havaitset puutteita tuotteisamme tai sinulla herää kysymyksiä tuotteeseen liittyen, voit olla yhteydessä meihin. Käsittelemme kaikki meille tulleet valitukset ja palautukset, jonka perusteella tarvittaessa ryhdymme korjaaviin toimenpiteisiin. Tarjoamme myös suomen- ja ruotsinkielisen tuotetuen ja asiakaspalvelun.

Valikoiduille meiltä ostetuille tuotteille tarjoamme lisäksi jatketun Hedtec-tuotetakuun.

Lue koko Tukesin artikkeli: https://tukes.fi/artikkeli/-/asset_publisher/eurolla-saa-euron-tuotteen-verkkokaupasta-ostettu-valaisin-ei-valttamatta-ole-turvallinen. Julkaistu: 22.3.2018

2018-08-17T13:23:14+00:00 elokuu 23, 2018 |